2010 m. balandžio 30 d., penktadienis

ŽALIOSIOS VIŠTIENOS SALOTOS

Tiek įdomybių prigamino blogeriai "žaliajai" savaitei! Tikrai daug žalių ir vertingų patiekalų. O aš be didelių įžangų dalinuosi vienomis iš mūsų namuose mėgstamų salotų derinių. Kepta vištienos file, kriaušės, mėlynasis sūris, riešutai ir žalumynai. Galbūt nieko stebuklingo, tiesiog sveikas ir gardus vakaro užkandis...


Vištienos file gabalėlių (kiekis pagal skonį);
iceberg salotos;
gera sauja špinatų lapelių;
2 - 3 saliero stiebai;
šv. agurkas;
1 didelė ar 2 mažos kriaušės;
gabaliukas sūrio su mėlynuoju pelėsiu (aš vartojau "Memel Blue");
graikiškų riešutų saujelė;
citrinos sulčių, druskos, pipirų;
aliejaus užpilui.

Vištieną supjaustyti siauromis juostelėmis ir pamarinuoti sojos padaže. Iškepti, tik neperkepti, kad nebūtų sausa. Į dubenį suplėšyti ar supjaustyti gabalėliais salotas, primaišyti špinatų, pasmulkintų saliero stiebų, nulupto ir supjaustyto agurko, nuluptos ir kubeliais supjaustytos kriaušės. Sudėti vištienos gabalėlius (galima dar karštus, bet tinka ir atvėsę), užberti pasmulkinto pelėsinio sūrio ir pakepintų, pakapotų graikiškų riešutų. Užspausti citrinos sulčių, suberti prieskonius, paragauti ir užpilti aliejaus. Puikiai tinka skrudinta balta duona, bet aš valgau su juoda :0)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą