2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

KUSKUSO SALOTOS SU ŠPINATAIS...


ir šviežiais burokėliais. Dar vienas, bet tikrai ne paskutinis būdas, kur panaudoti gausiai derančius ir taip naudingus špinatus...


Jei dar nežinojote, burokėliai labai dera su apelsinais. Apelsinų sultyse išbrinkusios kuskuso kruopos, jaunas keptas burokėlis, špinatai bei minkštas ožkos sūris... net nebūčiau pagalvojus, kad gali būti toks puikus šis derinys.

Reikia:
1 apelsino sulčių ir žievelės (raudonas apelsinas būtų idealu, nors ne visada prieinama :)
apie 70 g kuskuso kruopų (maždaug ketvirtadalis puodelio);
saujos špinatų lapų;
nedidelio burokėlio, rinkitės jaunus, kurių jau yra;
šaukšto aliejaus;
šaukšto citrinos sulčių;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį;
apie 50 g minkšto ožkos sūrio (labai tiks ir feta);
žiupsnio kepintų saulėgrąžų branduolių (arba lazdyno riešutų).

Burokėlį suvyniokite į foliją ir dėkite kepti į 200 laipsnių kaitros orkaitę. Galite ir išvirti.
Keptą ar virtą burokėlį ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais ar juostelėmis.

Puode sumaišykite apelsino žievelę su apelsino sultimis, įpilkite papildomai 50 ml vandens. Užvirkite ir karštą užpilkite ant kuskuso kruopų. Pridenkite ir palikite, kad išbrinktų 5 minutėms. Išbrinkusias kruopas "papurenkite" šakute.

Salotinėje sumaišykite kuskuso kruopas su burokėliais, špinatų lapeliais (jei jūsų lapai dideli, kaip mano, supjaustykite juos siauromis juostelėmis), saulėgrąžomis ir užpilkite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų mišiniu. Viršų pabarstykite ožkos ar fetos sūriu. 
Užkandis karštos vasaros pavakariui..


Šaltinis Cook Your Dream

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą