2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

VIŠTIENOS ŠLAUNELIŲ MALTINIAI

Įdaryti putpelių kiaušiniais. Su garstyčių - grietinėlės padažu. Minkšti ir sultingi.


Kažkaip pagalvojau, kad visai ne už kalnų Kalėdos. Tik du kart 'mirkt mirkt' ir jos tuoj bus čia. O už lango vis dar ramus ruduo, nors medžiai jau beveik numetė paskutinius lapus.. Ir niekas jų nenupučia, tenka kaip niekada darbuotis patiems..
Visiškai dar nesinori žiūrėti į kalėdines puošmenas parduotuvėse ir galvoti apie dovanas. Mano lysvėj dar žydi baltosios žemuogės. Ir čiobreliai. Keletą rausvų žiedelių praskleidė svarainis. O pas kaimynus žiedais puikuojasi rožės, net negalvodamos apie žiemą.. Po mano virtuvės langu sužėlė žydrių lapai. Kad tik nepradėtų dygti tulpės.. 
Viską į vietas sustatytų šaltukas ir bent plonytis sniego sluoksnis, tačiau, anot rusiškų prognozių - žiema nusimato šilta. Nors vokiečiai prieštarauja, sako, bus labai šalta. Gamta pasidarė visai nebenuspėjama.. :)

Maltiniams nepirkite gatavo faršo, geriau susimalkite patys..

Reikia:
apie 500 - 700 g vištos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų;
1 kiaušinio;
1 nedidelio svogūno;
kupino šaukšto manų kruopų;
šaukšto majonezo;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį;
lauro lapų, pipirų žirneliais;
virtų putpelių kiaušinių;
maltų džiūvėsėlių voliojimui, aliejaus kepimui.

Padažui:
200 - 300 ml grietinėlės;
2 šaukštų miltų;
šaukšto angliškų (grūdėtųjų) garstyčių;
druskos ir pipirų pagal skonį.

Maltiniams paukštieną sumalame, įmušame kiaušinį, įberiame manų kruopų, įdedame majonezo, svieste papkepintų smulkiai kapotų svogūnų. Pgardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome - išminkome. Paliekame vėsiai bent pusvalandžiui.
Formuojame maltinius, į kiekvieną viduriuką įspraudžiant po virtą ( ir nuluptą) putpelės kiaušinį.


Maltinius apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir apkepame iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje.

Apkeptus sudedame į puodą, šiek tiek ant dugno įpilame virinto vandens, įberiame pipirų žirnelių, lauro lapą ir  troškiname ant mažos kaitros 30 - 50 min. 

Padažui grietinėlę gerai sumaišome su miltais, garstyčiomis ir supilame ant maltinių. Užviriname ir šiek tiek pakaitiname. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.

Patiekiame su daržovių salotomis..


Labai skanūs ir karšti, ir šalti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą